středa 28. září 2016

Terénní duatlon - MTB Rosna Svitavy

Krásné babí léto přivítalo u svitavského rybníka Rosna závodníky terénního sprint duatlonu, s distancemi 3,6/15/1,8. Za SBR se účastnil jen Roman. Ve Svitavách chodil do školy, pracoval tady a tak je to víceméně jeho povinnost závodit v hometownu.

Úvodní běh rozběhl týmový kamarád Honza Havran závratným, pro něho běžným tempem a zbytek soupeřů se mu pokoušel stačit a tak se někteří velmi brzy utavili. Přeci jen mnoho ze závodníků jsou čistě MTB závodníci a mnozí toho za rok moc nenaběhají a tak ve druhém kole kolem rybníka už mnohé z nich Roman předběhl.

V cyklistické části, která vedla především lesem a byla místy technicky náročná zase měli navrch MTB zavodníci a tak si Roman na kole trochu v umístění polepšil, ikdyž jednou špatně odbočil a vracel se zpátky a pak mu zase přední kolo sklouzlo po kořenu a zapíchl se o strom.

V závěrečném běhu se mu zase podařilo předběhnout několik i dalších závodníků, a získat tak časem 1:00:45 celkové dvaadvacáté místo. Na bednu v celkovém pořadí to nebylo, ale ještě že máme ty kategorie... a tak si Roman vyskočil na druhou příčku.

Parádní závod jsme spolu s Honzou Havranem zakončili povídáním s výborným triatlonistou a vícemistrem ČR v duatlonu a mistrem republiky v dlouhém triatlonu Romanem Sedláčkem a jeho ženou, které tímto děkujeme za fotky z celého letošního roku.

Žádné komentáře: