středa 6. července 2016

Jsme dříči a máme z toho radost...

Dnes jsme se úplně poprvé v kompletní týmové sestavě postavili na start 18. ročníku Pastvinského triatlonu.  Spolu s námi, se závodu účastnilo dalších bezmála 140 závodníků, včetně skvělých triatlonistů jako např. Pavel Petrásek, který bude startovat v září na MS v Austrálii, nebo Marek Svoboda, který si letos na "Ironman Austria" vyjel slot na start nejznámějšího ironmanského závodu na Hawaji. Ano, přesně tak, s takovýma borcema jsme dneska závodili.

Po zmatečném startu způsobeným náhodným výstřelem ze startovací pistole v rukou pardubického hejtmana, jsme se dali do pohybu a každý, jak to tak bývá, ve vodě schytal a zároveň rozdal několik úderů. K další tlačenici ve vodě došlo při otočce u mostního pilíře, z ní nejlíp vybruslil, nebo spíš vyplaval Kuba, Pavel měl v tu chvíli chuť ochutnat vodu pastvinské přehrady a tak se jí prý řádně napil. V první dvacítce z vody vyskakovali Kuba s Pavlem, takže jim Roman z vody koukal na záda a když přibehl do depa, už jim neviděl ani ty záda. 

Spíše lehce členitý profil cyklistické tratě dobře sedl Romanovi a Kubovi. Na trati byly jak kopečky, byť krátký, v nich si libuje Roman, tak i rovinky, kde zase byla příležitost pořádně využít triatlonové nástavce, zalehnout a pořádně šlápnout do pedálů a valit skoro padesátkou, to je zas prostor pro Pavla s Kubou. Do běžeckého depa jsme dorazili s rozestupy v těsném závěsu za těmi nejlepšími v pořadí Kuba, Roman, Pavel. 

V závěrečném běhu se už nic zásadního v pořadí nestalo, Kuba na běhu pouze pár pozic ztratil, Roman zůstal a Pavel, který je z nás v běhu nejlepší, se o několik pozic posunul. V tomto pořadí jsme i doběhli do cíle. 

Kuba v čase 0:59:05 - 25. celkově a 12. v kategorii, Roman 0:59:51 - 31. celkově a 16. v kategorii, Pavel 1:00:19 - 34. celkově a 17. v kategorii. 

Řečí čísel jsme patřili mezi 25% nejlepších závodníků a po boku takových triatlonových es, se určitě nemáme za co stydět. 

Žádné komentáře: