pondělí 11. července 2016

Březinská padesátka - do kopců Žďárskými vrchy

Jak jsme avizovali na naší teamové facebookové stránce 
https://m.facebook.com/sbrtrilit zúčastnili jsme se v sobotu 9. července 2016 závodu Březinská padesátka. 

Na start závodu se postavila stovka závodníků, z našeho týmu Kuba s Pavlem s několika dalšími kamarády, a na bajku Roman coby support, rozuměj nosič energetických gelů, tyčinek, náplastí a taky fotograf a kameraman. 

Ihned po startu se startovní pole roztahalo a do čela bezprostředně za vedoucí závodníky šel Kuba, Pavel ve volnějším tempu až za ním. Po pár kilometrech si všal Pavel s Kubou pozice vyměnili a v půlce závodu už měl Pavel před Kubou náskok 10 min a zbytek závodu svůj náskok zvyšoval. 

Na čtyřicátém kilometru měl Pavel ztrátu asi půl minuty na před ním běžícího závodníka. Pod výstupem na Buchtův kopec však Pavel omylem seběhl z trasy a asi půl kilometru si zaběhl, ztrátu už nedohnal a myšlenky zaútočit na čtvrté místo se tak rozplynuly. S časem těsně přes pět hodin si Pavel doběhl pro perfektní 5. místo. 

Roman se poté co s Pavlem projel cílem vracel zpět směrem na Buchtův kopec zásobit další svěřence na trati, ale kromě ibuprofenu a masti na bolest už nikdo nic nepotřeboval a pokračoval dál proti směru závodu. Na sjezdu u Sněžného se potkali s Kubou a když se ujistil, že ani ten další support nepotřebuje když do cíle zbývá 7 km odjel zpátky, dnes už po třetí přes Buchtův kopec do cíle a společně s Pavlem počkali na Kubu. 

Kuba cílovou pásku protnul v čase přibližně sedm hodin, oficiální časy ještě nejsou k dispozici, a tak se i on stal ultramaratoncem. 

Kluci naběhali něco málo přes padesát kilometrů a nastoupali téměř 1300 m, Roman najezdil na kole mezi závodníky bezmála 70 km a nastoupal 1700 m... Krásný sportovní den jsme pak zakončili společenskou částí, grilováním u Pavla na zahradě. 

Žádné komentáře: