neděle 14. srpna 2016

Triatlon Litomyšl 1,2/50/10 - je z toho bedna 🏊🚴🏃

Přípravy na tento závod byly výjimečné, už minulý týden jsme byli s Pavlem a jeho přítelkyní zkoumat kvalitu vody v rybníce, protože loni nebyli všichni závodníci po plavání OK a měli zažívací potíže. Letos jsme zkonstatovali že snad dobrý... Den před závodem jsme se na místo vrátili, zkoukli znova vodu, změřili teplotu a řekli jsme si, zejtra jdem na to...

V den závodu celé dopoledne pršelo, ale bylo ceklem teplo a tak když v 11:00 hod. přestalo, cesty začaly docela rychle usychat. Registraci jsme zvládli mezi prvními, ještě za mokra. Hodinu po poledni jsme se po startovním pokynu dali na 1,2 km dlouhou plaveckou část, Pavel, dobrý plavec vyplaval 13., Roman - neplavec o deset pozic za ním, ale slibuje, že to zlepší. Depo máme už oba v malíčku, nebo si to aspoň myslíme, tak jsme oba vypálili kupředu.

Kolo se takticky výrazně lépe povedlo Pavlovi. Jela se dvě kola po 25 km z Litomyšle na Morašice, Vidlatou Seč a přes Tržek zpět do Litomyšle. Pavlovi se díky jeho kvalitním plaveckým výkonům podařilo jet většinu závodu v háku a tak měl prostor na šetření silami. Jejich původně pětičlenný peloton, se před cílem nakonec slušně rozrostl na početnou skupinku. Takhle se to dělá, když to pravidla dovolují! Zato Roman jel naprosto netakticky. Chvíli jel sice taky v háku, ale jeden ze tří cyklistů ve skupině byl rychlejší, druhý zase pomalejší a tak se peloton po pár kilometrech roztrhal, Skupinu na dohled před ním, ve které jel i Pavel nedokázal dotáhnout a více a více se vzdalovali, a tak zůstal až do konce kola sám. Kluci se s tím nemastili, Pavel odjel 11. nejlepší čas na kole a Roman 14.

Když Roman přijížděl do depa, Pavel byl už několik stovek metrů na běžecké části, tady byla část tras stejná a tak si s Pavlem týmově plácli dlaní a pokračovali dál. Běžela se opět dvě kola kolem rybníka, přes Nedošínský háj, každý okruh 5 km. Běh byl pro oba pocitově naprosto odlišný, Pavlovi zřejmě nesedly gely, které by vás měly nakopnout, a běželo se mu tentokrát pocitově hodně špatně, Roman si naopak pohodově naskočil do tempa a pár km před koncem ještě zrychlil. Ikdyž se Pavel subjektivně s během pral, jeho pátý nejlepší čas v závodě s průměrem 4:30/km říká něco jiného. Ale je fakt, že standardně dokáže být na běhu neuvěřitelně rychlejší. Roman, kterému se prý běželo perfektně měl 9. nejlepší čas s průměrem 4:35/km. Běh nebyly úplné rovinky, ale běžce zpomalil kopec při výběhu v Nedošínském háji. Závodníci nastoupali během těch deseti kilometrů 70 m.

Medaile je doma

Pavel byl ve své kategorii třetí a tak si odnesl bronzovou pozici, celkově pak skončil 9. s časem 2:19:22., Roman byl ve své kategorii 5. celkově 14. s časem 2:24:03.

Litomyšlský triatlon, který je velmi blízký olympijskému triatlonu, který má distance 1,5/40/10 byl tak snad přípravou na příští sezónu, na dlouhý triatlon. Velice nás překvapila účast, ne tak počtu, ale kvality závodníků. Na závod přijel David Jílek, vítěz závodu, skvělý triatlonista, který před měsícem dal 4 Ironmany (3,8/180/42,2) během čtyř týdnů kde umisťoval na prvních místech, tak i spoustu dalších ostřílených závodníků, včetně závodníků co startovali toho pravého Ironmana na Hawaji.

Zvláštní poděkování pak patří našim nejvěrnějším podporovatelům a to pavlovým Rodičům, kteří nás doprovází na téměř každý závod a Aničce, která Pavla nenechá ve štychu, perfektně fandí a stále fotí. Dalším pravidelným supporterem je Víťa Kučera, který si s námi střihl obě kola kola 😃 a fotil a točil. Bez nich by nebylo co dávat na web.

Další závod, na který se připravujeme bude Decimuž, opět v Litomyšli za 14. dní v pátek 26. srpna 2016. Přijeďte si zazávodit, nebo nás podpořit, kdo jiný si v Litomyšli zaslouží největší podporu, než litomyšlský SBR-TRI TEAM LITOMYŠL.

Žádné komentáře: